100 pontot dobva vertük a Szegedet

A Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét fogadta pénteken a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NB I-ben. A 38 pontos Pollard vezérletével magabiztosan, 100-86-ra nyert Forray Gábor visszatérése utáni első mérkőzésén a lila-fehér gárda. 

Jaramaz kiváló leosztása után Karahodzsics ziccerével születtek meg a meccs első pontjai, majd Milutinovics dobott egymás után két kosarat. A Szegednél Hunt és Persons talált a gyűrűbe, de Milutinovics bravúrkosarával és Pollard kettesével már tízzel ment a Kecskemét, 14-4. Jól zárkóztak a csongrádiak, elsősorban Cook irányító révén, ám Pollard – aki az első játékrészben remekelt, 16 pontig jutott -, illetve Wittmann kosaraival tartotta előnyét a KTE. Az első tíz percben mindkét csapat 50 százalék körül dobott, ez az eredményen is meglátszott, 31-28-cal zárult a negyed. 

A második felvonás Jaramaz kiszorított szögből értékesített ziccerével indult, amire a jól játszó Hunt válaszolt, ezzel ő is átlépte a tíz pontot. A 14. percben Pollard és Keller is a hárompontosvonalon túlról célzott pontosan, majd a kecskeméti légiós könnyű betörésből tovább növelte pontjai számát, 42-38. Négy perccel a félidő előtt Forray időkérése nagyon jó hatással volt csapatára, Karahodzsics és Jaramaz kosaraival kétszámjegyűre duzzadt a hazai előny, 49-38. Pollard önkívületi állapotban kosárlabdázott – a negyed végén a palánk alól és távolról is eredményes volt és úgy jutott el 26 pontig, hogy csak egy dobást rontott. A nagyszünetre 56-42-vel vonultak a felek.

Csak úgy, mint a második negyed, a harmadik is Jaramaz kosarával kezdődött, ezúttal triplát szórt be. Cook és Persons gyors kosaraival indított, majd Filipovics trojkájával benézett tízen belülre a Szedeák, 61-52. Ezután hat pontra is feljöttek a vendégek, de Pollard a legjobb pillanatban jegyzett még egy hármast, így Szrecsko Szekulovics 68-59-nél időt is kért. A játékmegszakítás után Karahodzsics süllyesztett el egy nagy hármast, majd Pollard állította vissza a tíz pluszos különbséget, 75-64. Wittmann dudaszós triplájával zárult a negyed, 80-66.

A záró tíz perc Persons palánkos kettesével rajtolt el, de Milutinovics gyorsindításos kosara rögtön megtörte a vendégek lendületét, olyannyira, hogy 87-71-nél ismét időt kellett kérnie a Szedeáknak. Jaramaz ziccere után Wittmann lépett főszerepbe, előbb egy egészen elképesztő triplát dobott be újra a dudaszó pillanatában, majd egy tiszta hármast is értékesített, ezzel eldőlt a meccs. A végén a százért hajtott a Kecskemét, amit el is ért Milutinovics büntetőjével. A végeredmény 100-86 lett.   

Forray Gábor értékelése: - Köszönöm Váradi Kornélnak, a csapat korábbi edzőjének, hogy segítette a munkámat! Igazi csapatmunka volt ez a részünkről, mindenki hozzátett a sikerhez. A Szeged többször is megközelített minket, de a közönség segítségével rendre átlendültünk a holtponton. Nehéz meccsek jönnek sorra ezután is, dolgozunk keményen tovább, hogy eredményesen folytassuk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a Szegednek sok sikert kívánok a folytatásra.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Naturtex-SZTE-Szedeák 100 – 86 (31-28, 25-14, 24-24, 20-20)
Tippmix Férfi NB I A-csoport, 7. forduló
2021. 10. 22., péntek, 18.00 @Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Frányó Péter, Lengyel Ádám
MKOSZ ellenőr: Bodrogváry Iván

Kecskemét: Pollard 38/15, Jaramaz 15/6, Milutinovics 18/9, Kucsera, Karahodzsics 11/3. Csere: Dramicsanin. 2, Wittmann 14/9, Kiss D. 2.
Edző: Forray Gábor

Szeged: Persons 30/9, Cook 12/6, Szatmári, Hunt 12/9, Alston 2. Csere: Polányi 3/3, Keller I. 7/3, Bognár K. 7, Kerpel-Fronius B. 6/3, Filipovics 7/3, Balogh S.
Edző: Szrecsko Szekulovics

 

Szerző: Komáromy András, 21-10-22 20:29