A 6. helyen zártuk a Morgen Ferdinánd Emléktornát

Végletekig kiélezett meccset vívott a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság döntőjének utolsó napján a KTE-NJE U20 a MAFC-cal. A végén nüanszok döntöttek, a kecskeméti fiatalok a 6. helyet szerezték meg az ország legjobbjai között.

Az 5. hely volt a tét szombaton délelőtt a Morgen Ferdinán Emléktornán. Mindkét csapat motiváltan lépett pályára, az első negyedben nem találta - talán a sorozatterhelésnek is köszönhetően - a ritmust igazán a hírös városi gárda, így a MAFC szerzett ötpontos előnyt. A második etapban fordult a kocka, a Kecskemét volt dominánsabb, így igazságosnak mondható döntetlennel ért véget az első félidő, 28-28. Szünet után kintről is elkezdte termelni a pontokat a KTE-NJE U20, ám ellenfelük nem illetődött meg ettől, és tartotta a lépést, a záró felvonásra hárompontos kecskeméti vezetéssel mehettek a felek. Az utolsó tíz perc óriási küzdelmet hozott, amely végén a MAFC egy extra triplával lélektani fölénybe került, és így nyerték meg a kiélezett összecsapást 70-68-ra.

Ivkovic Stojan szakmai igazgató az elmúlt három napról: Ahhoz képest, hogy két évvel ezelőtt az U20-as korosztály még a közelében sem volt az országos döntőnek, ez a 6. helyezés most szép eredmény.  A Falco és a MAFC ellen is pici hiányzott a sikerhez. Olykor a koncentrációnk alábbhagyott, de a hozzállással, az akarattal elégedett vagyok. Sok játékosnak van jövője a felnőtt kosárlabdában. Köszönjük a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiának az együttműködést, és gratulálunk nekik, hogy az U18-cal ők is országos döntőben szerepelnek. Bízunk benne, hogy ők előrébb végeznek, mint most mi.  Látszik, hogy a bázis, az ott folyó szakmai munka jó, van mire építkeznie a felnőtt kosárlabdának Kecskeméten. Debrecen kiváló házigazda volt. Mindig örülök, mikor Hegedűs Gergellyel ennyi időt tölthetek együtt. Ha egy picit viccesre akarom venni az értékelést, akkor azt kell mondjam, hogy az utolsó nap hiányzott Sörös Jenő nekünk. Ha ő itt van velünk, akkor másképp alakult volna a MAFC elleni meccs szerintem. Köszönöm az egész évet a szakmai stábnak, a klubvezetésnek és a játékosoknak, és mindenkinek aki segítette munkánkat!

MAFC U20 - KTE-Neumann János Egyetem U20: 70 -68 (18-13, 10-15, 21-24, 21-16)
Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság 5-6. helyért
2023.04.29., 11:30
Debrecen

KTE pontszerzők: Takács 14, Botka 13/3, Velkey 11/9, Kiss D. 10, Tóth Balázs 9, Tóth Barna 5, Tóth Patrik 4, Kőházi 2.

https://netcasting4.webpont.com/?hunu20_ply_34

Szerző: Komáromy András, 23-04-29 14:03