A Kaposvár ellen lehet javítani szombaton

Első hazai play-out meccsét vívja szombaton 17:00 órától a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

A kaposváriakkal a szezon legelején találkoztunk hazai környezetben, akkor 7 ponttal tudtunk nyerni az alapszakaszban (97-90).  A visszavágón pedig ők bizonyultak jobbnak 79-63-ra.

Az idény közben jelentősen átalakultak, vezetőedzőt és játékosokat is cseréltek, és elkezdték begyűjteni győzelmeiket, főleg hazai környezetben, ám a rájátszásra ők sem tudtak odaérni.

Támadójátékuk az amerikai légiósokra épül, de a magyar magban is vannak minőségi játékosok. Két volt kecskeméti is szerepel keretükben. Plézer Gábor nagy valószínűséggel szerephez is fog jutni, míg Révész Ádám sérülés miatt nem lesz bevethető.

A play-outot mindkét csapat győzelemmel kezdte. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét Oroszlányban győzött, míg a somogyiak a Jászberényt gyűrték le hazai környezetben. Váradi Kornélék számára ez már a harmadik play-out meccs lesz szombaton, szerdán Zalaegerszegen szenvedtek vereséget.

A vezetőedző kemény összecsapást vár, és más hozzáállást szombaton:

„Szerdán minden szempontból gyenge teljesítményt nyújtottunk. Azt a meccset már nem lehet megnyerni, de a hibákat lehet javítani, és ez van most fókuszban. Levontuk a következtetéseket, és gőzerővel a következő meccsre készülünk. Szombaton egy nagyon kellemetlen ellenfél, a Kaposvár érkezik hozzánk. Több változáson estek át szezon közben, az alapszakasz második felére igazi csapattá értek, és ez az eredményeikben is tükröződött. Nekünk hazai pályán nem lehet más a célunk, csak a győzelem megszerzése, és ennek érdekében mindent megteszünk.”

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Kaposvári KK
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 8. forduló
2021.04.10., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Sörlei Attila, Szilágyi Bálint
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

 

Szerző: Komáromy András, 21-04-09 12:56