Fontos meccsel zárul az alapszakasz

Szombaton 18 órakor a Paks vendége lesz a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az alapszakasz utolsó fordulójában. 

Karácsony előtt magabiztos sikert aratott az Atomerőmű SE ellen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Messzi István Sportcsarnokban, és ezúttal is azzal a szándékkal lépnek pályára a hírös városiak, hogy felülmúlják riválisukat. 

A meccs kimenetele azért is fontos mindkét fél számára, mert nem mindegy, milyen hangulatban várhatják majd az április második hétvégéjén startoló alsóházi küzdelmeket, ahol mind a hat gárda játszik oda-vissza egymással. 

A pontvadászat ezen szakaszát a csapatok hozott pontokkal kezdik. Az alapszakasz 9. helyezettje 6, a 10. helyezett 5, a 11. helyezett 4, a 12. helyezett 3, a 13. helyezett 2, a 14. helyezett pedig 1 ponttal.

-A paksi meccs azért is fontos, mert ha nyerünk, akkor sikerül a csapattal 50%-os teljesítménnyel zárni, amióta én vettem át az irányítást - nyilatkozta Ivkovic Stojan szakmai igazgató. -  Ebben a kiélezett bajnokságban szerintem ez sikernek könyvelhető el. Ezt követően már egy új bajnokság veszi kezdetét. Jól kell játszani, mert nincs biztonságban az sem, aki a 9. helyről vág bele.  Nekem személyesen nincs tapasztalatom a playouttal kapcsolatban, de emlékszem a korábbi évek bajnokságaira, mikor elküldtek elől végző csapatok külföldi játékosokat, és utána szerencse is kellett számukra a bennmaradáshoz. Ezt is ki kell most próbálni. Amióta Magyarországon vagyok, azóta mindig playoffban kosárlabdáztam, edzősködtem. Egyszer játszottunk B-ligát a Kecskeméttel. Megnyertük a bajnokságot és a Hepp Kupát is. Az is egy hasznos tapasztalat volt az embernek. Szombaton a Paks ellen egy jó meccset szeretnénk játszani. Vasárnap pedig már azonnal kezdjük a felkészülést a playoutra. Szurkolóink támogatására számítunk most is természetesen - zárta gondolatait. 

Atomerőmű SE- Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix Férfi NBI A-csoport alapszakasz, 26. forduló
2024. március 30., szombat 18:00 @ ASE Sportcsarnok 
Játékvezetők: Makrai Márton, Minár László Balázs, Jankovics Viktor Zsolt
MKOSZ ellenőr: Téczely Tamás

Az U20-as meccs 14.30-kor kezdődik.

Élő közvetítés a felnőtt meccsről a MindiGO-n előfizetés után.

>>> Szurkolói információk ide kattintva <<<

 

Szerző: Komáromy András, 24-03-28 16:08