Forray Gábor: Kecskemét számomra mindig is prioritást élvez

Az előző év októberében tért vissza a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat vezetőedzői posztjára Forray Gábor, és bár még csak most kezdődik a rájátszás, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy emlékezetes szezon marad ez biztosan számunkra. Ennek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy szakemberrel a KTE Kosárlabda Klub Kft. vezetősége hosszabbítást kezdeményezett, amelyet Forray Gábor elfogadott, így a 2022-23-as évadban is ő lesz a vezetőedző a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnél.

Októberben meglepte a kecskemétiek felkérése, most milyen érzések vannak Önben a szerződéshosszabbítás kapcsán?

-  Nem volt igazán váratlan számomra a hosszabbítással kapcsolatos megkeresés, hiszen végig kiváló volt a szezonban a kapcsolatunk a klubvezetéssel, kölcsönös volt a bizalom és a támogatás egymás felé - mondta Forray Gábor. - Nem tagadom, voltak máshonnan is ajánlatok, de a KTE volt a legelső. Kecskemét számomra mindig is prioritást élvez, hiszen itt élek a családommal, itt kezdtem el profi edzői pályafutásomat is. Büszkeséggel tölt el, hogy bízik bennem a klubvezetés, a tulajdonosi kör. Úgy gondolom, hogy az egy igazán nagy elismerés, ha valakire ilyen sok időn át számítanak, a mai világban pedig különösen ritka ez. Szeretném meghálálni a belém fektetett bizalmat, és sok örömet, győzelmet szerezni a továbbiakban is a szurkolóknak, a városnak.

Az idei szezonban melyek azok a mérkőzések, amik a leginkább emlékezetesek maradnak számára?

- Mindig a legutolsó mérkőzés él élénken az emberben, illetve az alapján is ítélik meg általában a munkásságát. A Kaposváron megszerzett győzelem, amivel bebiztosítottuk a 7. helyünket és bekerültünk a rájátszásba, az a meccs pontosan olyan volt, mint az egész idényünk. Voltak periódusok mikor jól, volt mikor kevésbé jól játszottunk, de a lényeg, hogy mindig nagy szívvel, sosem feladva küzdöttünk. Legutóbb ez győzelmet ért, és a bejutást a rájátszásba, amiért keményen megdolgoztunk az egész bajnokság során. Természetesen a Magyar Kupában megszerzett bronzéremre is büszke vagyok, hiszen ott is azzal a mentalitással tudtunk sikeresek lenni, mint legutóbb Kaposváron.

Szerdán, Szolnokon a 225. élvonalbeli meccsét fogja vezényelni vezetőedzőként. Mennyire lesz ez így különleges Önnek?

-  A régi, nagy futballisták azt mondták, hogy aki lejátszik legalább száz NBI-es meccset, az mondhatja el magáról, hogy igazi játékos. A száz is egy magas szám, de a kétszázhuszonöt ennek fényében még elképesztőbbnek tűnik. Én igazából nem is tudtam, hogy itt tartok már, a klubnál számolták ki ezt az adatot. Szeretném ezt a következő években még tovább növelni, hiszen ez azt is jelenti egyben, hogy továbbra is bíznak bennem és a munkámban.

Szerző: Komáromy András