Izgalmas végjáték és KTE-siker Sopronban

Xavier Pollard nélkül kellett vasárnap pályára lépnie a Kecskemétnek. Az első három játékrészben a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét akarata érvényesült, a hajrában viszont a soproniak begyújtották a rakétákat. A végén izgulni kellett, a lényeg azonban nem változott, újabb értékes győzelmével a dobogóról várhatja a decemberi bajnoki folytatást a hírös városi alakulat.


Milutinovic gyönyörű triplájával kezdődött meg a pontgyártás vasárnap kora délután a Novomatic Arénában, amelyre Sitku a sarokból válaszolt, 3-3. Jaramaz is egy távolival iratkozott fel a táblára, majd Dramicanin is csatlakozott hozzá két soproni büntetőt követően, 5-9. Myers a vonalról egalizált, 11-11-nél érte be a KTE-t a soproni alakulat. Két szerzett labda után aztán újra a hírös városiaknál volt az előny, 11-15-nél Dzunic időt kért. Dramicanin és Wittmann tetszetős kosaraival még sikerült növelni az előnyt az első negyed végére, 16-23.


Sikertelen támadásokkal folytatódott az összecsapás, Diggs végül  a 13. percben megtörte a csendet, 18-23. Milutinovicnak ütöttek oda, miközben hármasra vállalkozott, hármat dobhatott, és nem hibázott, 18-26. Körmendi is élt a lehetőséggel, 18-29-re növelte a kecskeméti előnyt a sarokból. Ford és Montgomery révén gyorsan zárkózott az SKC, Forray Gábor pedig időt kért, hogy rendezzék a sorokat, 22-29. Sitku jó formában volt, a soproni keret legeredményesebb játékosaként 26-31-re hozta fel csapatát. Myers kettő plusz egyes akciójával 29-33-ra változott az eredmény. Nem engedte viszont ennél közelebb ellenfelét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, sőt újra hét egység lett a differencia a felek között, így 34-41-gyel mehettek szünetre a csapatok.


Milutinovic hármassal indult a harmadik felvonás is, erre Montgomery zsákolással reagált, 36-44. Jaramaz trojka utánl már tíz pont fölé nőtt a különbség, 39-51. Tempót váltott a Sopron, 46-53-ra közelítették meg a KTE-t. Milutinovic viszont elképesztő formában dobott, újabb hárompontosával megint tíz volt a csapatok között, Dzunic időt kért, 46-56. Okosan játszottak Forray Gábor tanítványai, és továbbra is kiválóan céloztak kintről, 48-66-tal jöhetett a záró etap.


Myers és McGill szerzett ketteseket, ezekkel 52-66-ra jött fel az SKC. Karahodzsics pöcizte be Wittmann dobási kísérletét, a hazai közönség pedig hangosan jelezte, hogy elégedetlen a soproni gárda teljesítményével  52-68. McGill tempója után, 54-68-nál Forray Gábor időt kért, és türelemre intette tanítványait. Wittmann lopott labdát, és nyargalt végig, a túloldalon pedig Ford zsákolt látványosan az etap derekán, 56-70. Két hazai büntetőt követően Halász hármasa tíz pont alá hozta be a Sopront, 61-70. Jól védekeztek a hazaiak, McGill szépen állt bele a távoliba, 64-70-re módosítva az állást. Forray Gábor azonnal időt kért, az ezt követő akcióból Karahodzsics a palánk alatt nem tudott eredményes lenni, McGill viszont újabb trojkát süllyesztett el, 67-70. Jaramaz kettes nyugtatta meg némileg a kecskeméti kedélyeket, az ellentámadásból Myers egy büntetőt tudott csak értékesíteni, 68-72. Milutinovic tört be és fontos ziccerével 68-74-re lépett meg a KTE, a hazaiak mestere időt kért egy perccel a vége előtt. Montgomery húzta be Myers ziccerét,a másik palánknál Jaramaz dobása lejött, utána Myers gyors kettesével 72-74-re változott az eredmény. Jaramaznak ütöttek oda, ám csak az első egypontost dobta be, 72-75. Támadhatott az egyenlítésért a Sopron, Wittmann azonban rutinos volt, és kiharcolt egy támadófaultot, amit a videózás után is helyben hagytak a játékvezetők, így nagyon fontos győzelmet aratott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét idegenben, 72-75.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Gratulálok a csapatomnak, a szívünk vitt minket az utolsó pár percben, mert az erőnkkel már elkészültünk, ezért lett szoros a vége. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, mert uraltuk a játékot és végig vezettünk. Ennek a győzelemnek az értékét növeli, hogy fiatal játékosaink nagyon fontos perceket vállaltak, a rájuk bízott feladatokat maximálisan megoldották. Biztos vagyok benne, hogy a Sopron el fog indulni felfelé a szünet után, és tényező lesz, ezért is nagyon fontos a mai sikerünk. Számunkra is jól jön most a szünet, mert betegeink, apró problémáink nekünk is vannak, és fel kell készülnünk a decemberi folytatásra. Tíz forduló után nagyon jó pozícióban vagyunk, de még rengeteget kell dolgoznunk a céljaink eléréséért.  

 

Sopron KC -Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 72-75 (16-23, 18-18, 14-25, 24-9)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 10. forduló
2021.11.14., vasárnap 14.05 @ Novomatic Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Csabai-Kaskötő Brigitta, Jakab László Imre
MKOSZ ellenőr: Páli dr. Kálmán


Sopron KC: Halász 3/3, Myers 14, Ford 11/3, Sitku 11/6, Montgomery 11. Cserék: McGill 15/9, Diggs 2, Fazekas -, Schöll -, Takács 5/3.
Vezetőedző: Branislav Dzunic


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 15/9, Jaramaz 11/6, Milutinovic 22/9, Kucsera -, Karahodzsics 10. Cserék: Tóth -, Körmendi 3/3, Dramicanin 14/12, Kiss -.
Vezetőedző: Forray Gábor

 

Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_1569

Szerző: Komáromy András, 21-11-14 16:06