Jövőre is az A-csoportban folytathatjuk!

Nagy volt a nyomás mindkét csapaton, hiszen az A-csoportos tagság megőrzése volt a tét. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét volt higgadtabb és pontosabb, így megérdemelten nyert a Kaposvár ellen.

Lüktető iramban vette kezdetét az összecsapás, mindemellett mindkét szurkolótábor alaposan kitett magáért. Karahodzsics és Eaddy nyitotta a pontszerzők sorát, majd Puska és Sinik is betalált, 4-4. Tapintható volt a feszültség, a csapatok több hibával játszottak a megszokottnál. Az etap közepén 6-6 állt a táblán Bogues ziccerét követően, majd ismét az amerikai villant kettő plusz egyes akciót vezetve, 9-6. Sinik és Lukovic kosarai jókor érkeztek, 13-8. Dramicanin tanári tempója után Halmai ziccerével tartotta a lépést a vendég gárda, 15-12-vel zárult az első tíz perc.


Bogues faulttal együtt is bedobta a ziccert, ám a büntető kimaradt, 17-12. Két kettessel zárkóztak a somogyiak, majd Koprivica büntetője után már egál állt a táblán, 17-17. Akadozott a támadó gépezet hazai oldalon, míg Wittmann meg nem törte a csendet triplájával, 20-17. Dramicanin is kiválóan engedte el távolról, 23-19. Sinik büntetői a helyükre kerültek, míg Jackson a másik térfélen csak a másodikat hintette be, 25-20. Karahodzsics gyötörte be a labdát a gyűrűbe, 27-20. A félidőhöz közeledve kikérték idejüket a szakmai stábok, 28-21. Wittmann trojkájával tízre nőtt a különbség, 31-21. A szünet előtt még Bogues szerzett labdát és zsákolt, 35-23. 


Lukovic szedte vissza a lepattanót és tette vissza még estében, majd jó védekezés után ismét ő villant egy extra dobással, 39-23. 41-25-nél időt kért a Kaposvár. Felváltva estek a kosarak ezt követően, Jackson hármasa, majd Sinik tempója után 45-30 állt az eredményjelzőn a 25. minutumban. Az eddigi gyengébb kinti dobószázalék után feltámadtak a vendégek, és 49-38-ra módosították az állást. Lukovic és Wittmann fontos pillanatokban találtak be, 55-38-nál időt volt kénytelen kérni újra a vendég stáb. Nem zökkent ki a hírös városi alakulat, és 61-45-tel mehettek neki a gárdák az utolsó etapnak. 


Filipovity és Jackson volt pontos távolikkal, de Kucsera sem volt rest kecskeméti részről, 64-50. Elkezdték dobálni a triplákat a gárdák, három is jött zsinórban, 67-56. Eaddy tempóra Bogues adott gyors választ, 70-58. Eaddy emberrel együtt talált be, hosszú idő után tíz alá nézett be a Kaposvár, ezért Ivkovic azonnal időt kért, hogy rendezzék a sorokat a maradék öt percre, 70-61. Két gyors hazai kettessel jelezték a tanítványok, hogy megértették a feladatot, 74-61-nél már Damjanovic rendelte magához csapatát. Jackson hármasa után Lukovic egy büntetőt tudott értékesíteni, 75-64. Újabb vendég trojka talált utat a gyűrűbe, míg Sinik is felezte a büntetőit, 76-67. Kucsera kapta a labdát, majd tette fel erőszakosan, 78-67. Kucsera hármasa eldöntötte a kérdéseket fél perccel a vége előtt, 81-68. Az eredmény már nem változott. Győzelmével kiharcolta a következő évre is az A-csoportos tagságot a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

 

 

Wittmann Krisztián csapatkapitány értékelése: Látszott a mostani mérkőzésen is, hogy micsoda összefogás van Kecskeméten a kosárlabda mellett. Szurkolók, támogatók, városvezetés, klubvezetés, mindenki kitett magáért. Az előző meccseken kikaptunk, nem voltunk könnyű helyzetben, de ma jól vizsgáztunk. Nyerni akartunk mindenáron, és ez sikerült. Köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket ebben a nehéz időszakban is. Szombaton még van egy meccs, azt is szeretnénk tisztességgel lejátszani.

Ivkovic Stojan szakmai igazgató értékelése: Ez a négy hónap edzői karrierem legnehezebb négy hónapja volt. Alapvetően úgy dolgoztam mindig, hogy én raktam össze a csapatot, most pedig időközben kellett átvenni a keretet. Más csapatoknál beindult a vásárlás, igazolások dömpingje, de én kitartottam a kecskeméti elvek mellett. Mi élünk egy gyönyörű városban. Megkaptunk minden támogatást, és ezt sikerült meghálálni. Van mögöttünk egy Akadémia, amelyre bátran tudunk támaszkodni. A srácok igazoltak engem a mai napon, hogy nincs rossz játékos, csak rossz edző. Több csapat a vásárlást választotta, mi pedig dolgoztunk. Szerintem rászolgáltunk ma a győzelemre, és így az A-csoportos tagságra. Szeretném megköszönni polgármester asszonynak is a támogatást, sokat jelentett számunkra a törődése. Köszönöm szépen mindenkinek, aki mellettünk volt.

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kometa Kaposvári KK 81-68 (15-12, 20-11, 26-22, 20-23)
Tippmix Férfi NBI A-csoport playout, 9. forduló 
2024. május 15., szerda 18:00 @ Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter, Goda László, Makrai Márton
MKOSZ ellenőr: Dr. Páli Kálmán

Kecskemét: Sinik 11, Wittmann 13/9, Ivkovic -, Lukovic 18, Karahodzsics 7. Csere: Dramicanin 10/6, Kucsera 8/6, Bogues 14, Tóth Barna -.

Kaposvár: Krnjajski 6, Eaddy 18/12, Puska 7/3, Filipovity 3, Koprivica 7. Csere: Jackson 19/15, Abell 2, Halmai 6.


https://netcasting4.webpont.com/?hun_plo_71842

 

 

Szerző: Komáromy András, 24-05-15 20:30