Karahodzics és Horti is pályára lépett a regnáló Európa-bajnok ellen

Szlovénia NBA-játékosai nélkül, de így is erős kerettel érkezett, annak ellenére, hogy ők már korábban kiharcolták a részvételt. Sztojan Ivkovics csapatából Rosco Allen a járványhelyzet miatt nem tudott Kijevbe utazni, Hanga Ádámnak, aki szenzációs Facebook-posztban kívánt sok sikert a csapatnak, pedig a Barcelonával van jelenése - számolt be a hunbasket.hu.
 
Benke Szilárd zseniális kosarával indult a mérkőzés, két triplával válaszolt az ellenfél. Nekünk nem ültek a dobásaink, Váradi pedig csak egy faulttal tudta megállítani az újabb szlovén támadást. Ennek ellenére érkeztek az újabb vendég-kosarak, Sztojan Ivkovics 12-2-nél kért időt. Kapkodva, rosszul védekezve kezdtünk. Jó védekezés után Váradi talált be, de újabb triplát kaptunk, Blazic dobta a sarokból. Perl is betalált, bejöttünk tíz alá. 17-6, majd Perl kosara után 17-8 a táblán. Filipovity és Perl is villant, hét pontra jöttünk fel. Váradi triplája jókor jött a 9. perc végén, majd a saját palánkunk alatt védekeztünk mesterien. Az ellentámadásnál Vojvoda kezéből csúszott ki a labda, így a negyed utolsó kosarát Szlovénia szerezte. 23-15.
 
Rossz magyar dobásokkal folytatódott a mérkőzés, de Span kétszer is rontott távolról, így az eredmény nem változott, amíg Vojvoda közelről meg nem szerezte a negyed első kosarát, Macura válaszolt rá. Vojvoda újabb kosara után időt kértek szlovének. Ferencz triplájával háromra jöttünk fel, kár, hogy Blazic azonnal betalált a túloldalon. Vojvoda és Eilingsfeld hozott össze egy bravúrkosarat, Ferencz pedig tépte a lepattanót, feljavult a játékunk. Dimec kosara nyugtatta az ellenfelet, Perl viszont dobást rontott. Dimecre nem figyeltünk ismét, de Váradi megrázta magát. Dobás közben faultolták a Falco játékosát, aki a ráadás büntetőt is bedobta. Blazic triplájával és Filipovity büntetőivel folytatódott a mérkőzés. A Pesaro légiósa kétszer is a vonalra állhatott, 35-31. Két perc volt hátra a nagyszünetig. Filipovity nagyon jól játszott, az ő kosaraival jöttünk fel 37-34-re. Jött azonban az újabb Blazic tripla, Karahodzic válaszolt rá a palánk alól. 40-36.


 
Váradi szerezte a második félidő első magyar kosarát, majd Vojvoda is betalált, 41-40. Muric szerzett bravúrkosarat, Váradi viszont hibázott az ellentámadásnál, így Muric újabb kosara után ismét hat volt közte. Perl dobott triplát a támadóidő lejárta előtt egy másodperccel. Sok volt a hiba mindkét oldalon, csak Blazic keze nem akart megremegni, az ötödik tripláját is megdobta, amikor pedig duplából is betalált, Sztojan Ivkovics időt kért. 54-45. Dimec jó büntetői után tíz fölé nőtt a különbség. 58-45, 61-45. Egyre nehezebb volt a helyzetünk. Vojvoda dobott egy triplát a sarokból, Rupnik pedig büntetőkből talált be. Keller pontjaival zárkóztunk, de nem tudtunk tízen belülre kerülni. Váradi triplájával viszont már igen, sőt Perl is betalált az utolsó pillanatban. 65-58.
 
Span triplájával kezdődött, Váradi duplájával folytatódott az utolsó negyed. 73-64 volt a táblán, amikor Szlovénia időt kért. Vojvoda szerzett kosarat, hiába azonban minden erőfeszítés, nem tudtuk összecsukni az ollót, ami a harmadik negyed végén nyílt ki "végzetesen". A magyar válogatott küzdött becsülettel, néha talán görcsösen is, a szlovénok pedig annál sokkal jobb csapat, hogy az utolsó negyed alatt elfogyjon a tíz pont fölötti előnye. 84-72
 
Szlovénia jobb volt ezen az estén, a regnáló Európa-bajnok visszavágott a szombathelyi vereségért. A mienknek sincs miért szomorkodni, idő sem nagyon van rá, pénteken Ausztria ellen lehet javítani.
 
Szlovénia - Magyarország 84-72  (23-15, 17-21, 25-22, 19-14)
Eb-selejtező, F-csoport
Kijev, Sports Palace
V.: Eddie Vlator, Paulo Marques, Ilias Kounelles
 
Szlovénia: Rupnik 13/9, Blazic 24/12, Lapornik 1, Muric 11/3, Dimec 10. Cserék: Kosi 2, Hrovat 12, Span 3/3, Hodzic -, Macura -, Lapornik M. 6/6, Mahkovic 2.
 
Magyarország: Váradi 15/6, Vojvoda 13/3, Benke 2, Eilingsfeld 2, Keller 4. Cserék: Perl 16/6, Karahodzic 2, Filipovity 9, Ferencz 6/6, Szabó -, Pongó M. 3/3. Horti -.

 

fotó: fiba.basketball
 

Szerző: Komáromy András, 21-02-19 08:03