Kétszeri hosszabbítás utáni siker Debrecenben

A cívis városban zárta az alapszakaszt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szombaton este. Forray Gábor tanítványai az első negyed után átvették a kezdeményezést, és már úgy tűnt, a rendes játékidőben behúzzák a győzelmet, de a DEAC nagyot mentett, és végül kétszeri hosszabbítás és nagy izgalmak után harcolta ki a sikert a KTE. Ezzel a győzelemmel a hírös városiak egy helyet ugrottak a tabellán, s a 8. helyen végeztek az alapszakaszban, amely fontos szempont a soron következő középszakasz küzdelmei miatt, ugyanis viszik tovább eredményeiket a csapatok.


Két debreceni triplával indult az összecsapás, majd Karahodzsics és Pollard iratkozott fel a kecskemétiek pontszerzői közé elsőként, 6-4. Az etap közepén ismét hazai trojkák estek be, Valerio volt többször is magabiztos, 13-7. Nem sokkal később már tíz egység volt a felek között a differencia, Forray Gábor pedig időt kért, 17-7. Kucsera villant meg kintről, és kezdte meg így felzárkózását a Kecskemét, ám ennél közelebb már nem sikerült kerülni, maradt a hétpontos hazai előny tíz percet követően, 21-14.


Dramicanin szép kosarával folytatódott a mérkőzés, majd aztán Jaramaz süllyesztett el három trojkát, és ezzel beérte vendéglátóját a KTE, 25-25. Kucsera hármasával a vezetést is megszerezték a hírös városiak. Kiegyenlített küzdelem folyt, egyik gárda sem tudott jelentősebb előnyt kicsikarni, az utolsó perceket ebben a felvonásban a hírös városiak bírták jobban, így 37-41-gyel mehettek szünetre.


Hazai kettest követően Klobucar távolról volt pontos, őt pedig Dramicanin követte, 39-47. Őrizte előnyét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Wittmann és Kucsera percei voltak ezek, 47-53. Dramicanin rendkívül higgadtan eresztette el újabb tripláját, majd közelebbről is eredményes volt, 48-58. Neuwirth még a dudaszó pillanatában tudta feljebb hozni a DEAC-ot, így 50-58-cal jöhetett a záró felvonás.


Nem találtak be az első támadásaikból a csapatok, majd a 32. percben Dramicanin törte meg a csendet hármassal, 50-61. Három debreceni kosár után már csak négy egység volt a KTE előnye, Forray Gábor időt kért, hogy a maradék hat percre átbeszéljék a taktikát, 57-61. Pollard fontos pontjaival maradt továbbra is az előny a Kecskemétnél, 59-64. A végjátékban nagyot hajráztak a cívis városiak, és az utolsó pillanatban egalizáltak Hagins révén, így hosszabbítás következett, 71-71.


A DEAC amerikai játékosa volt eredményes a ráadásban újfent, a túloldalon Klobucar válaszolt, 73-73. Érezhető volt a feszültség, több hiba is becsúszott a csapatoknál, Wittmann viszont a tőle megszokott extra triplával ismét előnybe hozta a KTE-t, 73-76. Valerio kettő plusz egyes akcióval, majd távolival ragadta vissza a vezetést a hazaiaknak, 79-76. Forray Gábor rögtön időt kért. Klobucar pontos volt kintről, és újra egál állt a táblán. Az utolsó támadást a DEAC vezethette, de pontot nem szereztek, így jöhetett további öt perc.


Pollard és Valerio is a büntetővonalról talált be, 81-81. Wittmann a legjobbkor dobta be újabb hármasát, 81-84. Karahodzsics ezután kétszer kísérletezhetett egypontossal, amelyekből az első ment be, 81-85. Jó védekezést követően ki más, mint Wittmann villant távolról, 81-88. Időt kért a DEAC stábja, ám most már a Kecskemét nem engedte ki a keze közül a fontos győzelmet. A végeredmény: 86-93.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Gratulálok a csapatnak, köszönöm nekik ezt a hozzáállást. A mai győzelem a szív diadala volt. Az első negyedtől eltekintve mi irányítottunk, megnyert meccset tettünk szorossá. Itt szeretném megragadni az alkalmat, és gratulálni a DEAC-nak, mert nagyot küzdöttek. A hosszabbítás igazi drámai csata volt. Az első végén nekik volt dobásuk a győzelemért, de jól kivédekeztük.Összességében én úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Köszönjük szurkolóinknak, hogy elkísértek minket. Felfrissítjük magunkat, és készülünk a kupára.

DEAC-Tungsram - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 86-93 (21-14, 16-27, 13-17, 21-13, hossz.: 8-8, 15-22)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 26. forduló
2022. március 26., szombat 18.00 @  Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs, Horváth Csongor Béla
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt


DEAC-Tungsram: Polyák 3/3, Hagins 13/6, Valerio-Bodon 25/18, Kovács 16, Aska 23. Cserék: Gáspár 4, Kerpel-Fronius -, Neuwirth 2.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 17/3, Jaramaz 9/9, Klobucar 11/6, Kucsera 8/6, Karahodzsics 11. Cserék: Lukács 2, Wittmann 15/9, Kiss -, Dramicanin 20/9.


Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_1676

Szerző: Komáromy András, 22-03-26 20:48