Magabiztos siker a JKSE ellen

A kiesés elől menekülő Jászberényt fogadta szerdán 17 órakor a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Messzi István sportcsarnokban. Az első félidő szorosan alakult, aztán a harmadik és negyedik felvonás már a hazaiakról szólt.

Williams kezdte meg a pontgyártást a JKSE-nél, amelyre Jaramaz büntetőkkel válaszolt, 2-2. A második percben Thomas révén a vezetést is megszerezte a hazai gárda, majd jó védekezés után ismét az amerikai volt eredményes, 8-4. Williams volt elemében a vendégeknél, és 10-9-re hozta fel csapatát, aztán Brbaklic szerzett labdát, és dobta be, 10-11. 13-15-nél Váradi Kornél időt kért, hogy rendezzék a védekezést. A negyedet végül 17-19-re a JKSE tudta megnyerni. 

Garrett vállalkozott kintről, és pontosan célzott, míg a túloldalon kipörgött a távoli, 17-22. Coleman büntetőire Derasimovic triplával reagált, 20-24. Thomas jókor süllyesztette el hármasát, 26-29-re sikerült ezzel kapaszkodnia a kecskemétieknek. Wittmannt csak sportszerűtlen fault árán tudták megállítani, a büntető bement, ám az ezt követő támadásból nem tudott egyenlíteni a KTE, 27-29. Primorac és Coleman kettesei után újabb hazai időkérés következett az etap derekán, 27-33. Jót tettek az edzői intelmek: előbb Dramicanin termelte be a palánk alól, aztán Derasimovic villant, és kettő plusz egyes akciójával 32-33-ra alakította az eredményt. Cleveland pillanatai következtek, és zsákolása után 38-37-re átvette a vezetést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Jó védekezést követően Dramicanin szedett le egy labdát és tette vissza, 40-37-nél a berényiek edzője, Patai Benjámin rendelte magához fiait. A félidőre egypontosra faragták hátrányukat, 42-41-vel mehettek pihenőre a felek.

Coleman hármasával rövid ideig átvette a vezetést a JKSE, ám Thomas gyorsan egalizált, 44-44. Jaramaz kétszer is betalált egymás után, majd Horti két büntetővel jelentkezett, 50-44. Több elpuskázott lehetőség után vendég időkérés következett a 25. minutumban. Karahodzics kettesére Coleman egy könnyed tempóval adott választ, 52-46. Tetszetős passzok után Derasimovic a sarokból talált be, ám Primorac is eredményesen vállalkozott kívülről, 55-49. Wittmann is feliratkozott a hármasdobók közé, 58-49-nél a JKSE kért időt. Dramicanin trojkájával 61-49-re hízott a KTE előnye, több kosár már nem esett ebben a felvonásban, így 12 pontos fórral várhattuk az utolsó tíz percet.

Nem tudott a támadásából pontot szerezni a Jászberény, míg a túloldalon Dramicanin harcolt ki két büntetőt, és nem is hibázott, 63-49. Lendületben maradt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Thomas ziccere mellé egy egypontossal is növelte a hazai előnyt, 66-49. Nem tudott betalálni a JKSE se közelről, se távolról, ellenben Karahodzsics nem hibázott a gyűrű alól, 68-49-nél Patai Benjámin kikérte utolsó idejét 6 perc 40 másodperccel a vége előtt. Egészen az etap közepéig kellett várni, mire kosarat tudtak szerezni a berényiek, Coleman betörése után 70-51 állt a kijelzőn. Az amerikai aztán hármassal vétette észre magát, ám ez nem sokat ért, ugyanis Wittmann szintén jól állt bele, ráadásul még faultoltak is ellene, és a vonalra állva is magabiztos volt, 76-54. A vendégek még igyekeztek kozmetikázni, ám nem tudtak húsz pontot belülre kerülni, Colemannél a cérna is elszakadt, így idő előtt zuhanyozni küldték a játékvezetők. Az utolsó percekben Körmendinek és Cserkónak is lehetőséget szavazott Váradi Kornél, és a csupa fiatalokból álló ötös tisztességgel helytállt. A végeredmény: 87-65.

Váradi Kornél értékelése: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. A második félidőben állt össze a játékunk igazán, sikerült a védekezésünket megszilárdítani. Mélyebb rotációval tudtunk játszani, és mindig jött plusz energia a padról, amivel felőröltük a Jászberényt a végére. Nagyot harcoltunk, igazi csapatként küzdöttünk a sikerért. Szombaton Kaposváron folytatódik számunkra a bajnokság. Minden hátralévő meccsen szeretnénk még előrelépni, minél több győzelemmel akarjuk zárni a szezont. 

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Jászberényi KSE  87-65(17-19, 25-22, 19-8, 26-16)
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 2. forduló
2021.04.14., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Fodor Attila, Nyilas István
MKOSZ ellenőr: dr. Páli Kálmán

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 12/9, Thomas 19/3, Kucsera 2, Jaramaz 11, Horti 6.
Csere: Dramicanin 11/6, Fazekas 4, Derasimovic 16/9, Lukács -, Karahodzics 6, Körmendi -, Cserkó -.
Vezetőedző: Váradi Kornél

JKSE: Garrett 10/6, Coleman 25/6, Brbaklic 10, Williams 7/3, Primorac 12/3.
Csere: Czirbus -, Ruják 1, Filipovic -, Katona -.
Vezetőedző: Patai Benjámin

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_plo_9

Szerző: Komáromy András, 21-04-14 19:20