Magabiztos siker a Körmend ellen

Mindkét együttesnél voltak meghatározó hiányzók, ennek ellenére kiváló iramú és izgalmas meccset vívott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét és az Egis Körmend. A fizikális fölényét érvényesítette a hazai csapat, és megérdemelten nyert.

White volt aktív a vendégeknél az első percekben, míg a túloldalon Karahodzsics és Kucsera serénykedtek, 3-4. Pollard is feliratkozott a kecskeméti pontszerzők közé, fontos ziccerével beérte a vasiakat a KTE, 7-7. Klobucar és Fazekas is büntetőzhetett aztán, és higgadtak voltak, 11-7. Nagyon magabiztosan folytatták a Forray tanítványok, s 23-12-re meglógtak, ekkor időt kért a Antonis Constantinides. Ez sem zökkentette ki azonban Wittmannékat, így 27-12-vel zárult a negyed.

Kiegyenlített küzdelem folyt a második etapban, kecskeméti oldalon Karahodzsics és Jaramaz volt eredményes a palánk alól, és a büntetővonalról is pluszban, 35-20. Őrizte magabiztos előnyét a hírös városi alakulat, ám egy eladott labdából kapott ziccer után Forray Gábor jobbnak látta, ha megnyugtatja tanítványait, s időt kért 38-24-nél.  Ugyanez a jelent zajlott le nem sokkal később az etap derekán, 42-26 állt a kijelzőn, mikor a vendégek trénere állította meg a játékot. Kapkodóvá és pontatlanná vált a játék mindkét térfélen, a rohanásból végül a KTE jött ki jobban, 50-34-gyel mehettek pihenőre a gárdák. 

Martinez nyitotta meg a pontgyártást a szünet után, Milutinovic pedig szépen szedett támadó lepattanót, és tette vissza azt, 52-36. Mindkét együttes közelről, vagy a palánk alól termelte az egységeket, majd Stokes vezényletével elkezdett közeledni a KTE-re a Körmend, 56-44. Ritmust váltott a hazai gárda, és gyors kosarakat szerezve 62-44-re léptek meg. Időt kértek a vasiak, hogy rendezzék a soraikat, ám Klobucar trojkáját követően már húsz pont feletti volt a differencia, 65-44. Martinez könnyedén került többször is helyzetbe, és nem volt kíméletes, 67-53. Milutonovic hármasa a legjobbkor érkezett, őt pedig Karahodzsics követte a gyűrű alól kétszer, 74-53. 

Kenéz talált be kétszer egymást követően, a másik palánknál pedig Karahodzsics volt résen, 76-57. Wittmann hárompontos érkezett hibátlanul a sarokból, jó védekezés után pedig látványos passzt adott Karahodzicsnak, ám faultolták a centert, a két büntetőből pedig egyet süllyesztett el, 80-59. Magához rendelte fiait Constantinides vezetőedző, ám Fazekast nem tudták tartani, így 84-62-vel fordulhattunk az utolsó öt percre. Klobucar triplával, Pollard pazar betöréssel jelezte, hogy nem veszik vissza a fordulatszámot, 89-62. Forray Gábor bizalmat szavazott a fiataloknak, ezt gyorsan meghálálták, s Tóth Barna passzából Lukács talált be, 91-62. A végén még Dunai révén tudott kozmetikázni a Körmend, ám ez a lényegen nem változtatott, nagyszerű győzelmet aratott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A végeredmény: 93-67.

 Forray Gábor vezetőedző értékelése: Jobbulást kívánok a betegeknek és sérülteknek. Jár a gratuláció mindkét csapatnak, a Körmend egy percig nem adta fel. A győzelmet nem kell megmagyarázni, nagyon fontos sikert arattunk. Mi is voltunk hasonlóan nehéz helyzetben, alig tudtunk kiállni, és akkor ki is kaptunk. Ez viszont a végelszámolásnál senkit nem érdekel. Örülök, hogy sikerült mindenkinek lehetőséget biztosítani, egyenlő arányban elosztani nagyjából a játékperceket. Köszönöm mindenkinek, aki a csapat sikeréért dolgozott, és a nehéz időszakokban is segítettek. Megpróbálunk Debrecenben is nyerni az alapszakasz záró fordulójában. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Egis Körmend 93-67 (27-12, 23-22, 24-19, 19-14)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 25. forduló
2022. március 18., péntek 18.00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás, Frányó Péter, Pozsonyi László
MKOSZ ellenőr: Gorka Szabolcs

Kecskemét: Pollard 12, Jaramaz 8, Klobucar 15/6, Kucsera 4, Karahodzsics 25. Cserék: Wittmann 5/3, Lukács 2, Milutinovic 12/6, Fazekas 10, Tóth -, Velkey -.

Körmend: Stokes 8, Takács 4, White 19/3, Martinez 11/3, Habel 8. Cserék: Kenéz 6, Kiss 5/3, Doktor 1, Dunai 5/3, Hiezl -.

 

Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_1668

 

 

 

Szerző: Komáromy András, 22-03-18 20:27