Minél tovább a nyolcas kupadöntőben

Sikeresen zárult az alapszakasz, öt mérkőzésből négyet nyert meg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és ezzel a nyolcadik helyen zárta a bajnokság ezen részét. Jövő héten már a 6-10. helyezettek középházi középszakasza jön, ám előtte nagyon fontos három nap áll Forray Gábor tanítványai előtt. Csütörtökön veszi kezdetét a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntője, amelynek negyeddöntőjében a Nyíregyháza ellen csap össze a KTE.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője, Forray Gábor bízik a jó szereplésben, és hogy minél tovább tudnak menetelni.

Mennyiben más a csapat felkészülése a soron következő kupameccsre, és remélhetőleg az azt követő napok további összecsapásaira?

- Nem volt különösebb változtatás a felkészülésben, tettük a dolgunkat, készültünk a Nyíregyházára – mondta Forray Gábor. – Ugyan a bajnokság alapszakaszában mindkétszer megvertük a Nyíregyházát, ám mindkét összecsapás nagyon szoros volt. Ez jól mutatja a nyírségiek erejét. Továbbra is azt mondom, hogy 50-50 százalék az esélye mindkét együttesnek a győzelemre, továbbjutásra. Nálunk még vannak kérdőjelek, hogy pontosan milyen összeállításban tudunk majd pályára lépni, ezt a következő egy-két nap eldönti majd. Egyet ígérhetek, aki parkettre lép, minden erejével azon lesz, hogy kiharcolja a győzelmet.

Mire kell leginkább majd odafigyelni az első játéknapon?

-  Nekünk a szervezettség, a csapatmunka a fő fegyverünk, míg a Nyíregyháza inkább az egyéni kvalitásokra támaszkodik. Számunkra ez egyébként nehézség is, mert erre a felkészülés komplikáltabb. Ez sokéves tapasztalat. Elsődleges feladatunk, hogy a két amerikai hátvédjüket limitáljuk. Ők egyébként az egész liga legjobban teljesítő kosárlabdázói közé tartoznak a statisztikák szerint (VAL, dobott pont). Ha jó dobóformát tudunk bemutatni, akkor a védekezésünket is tudjuk támogatni, felállt védelem elleni játékra kényszerítve ellenfelünket. Ez lehet majd a siker kulcsa. Szurkolóink mindig mellettünk álltak, és bízom benne, hogy most is elkísérnek minket, mert ez nagyon sokat jelent az egész csapat számára. Szeretnénk minél tovább jutni a nyolcas döntőben, ezzel is megörvendeztetve, kiszolgálva őket.  


A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa és a Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa programja
 
2022. március 31., csütörtök
 
Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntők
 
13:00   Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák
15:30   DEAC-Tungsram - Alba Fehérvár
18:00   Egis Körmend - Szolnoki Olajbányász
20:30   HÜBNER Nyíregyháza BS - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
 
2022. április 1., péntek
 
Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa elődöntők
 
10:00   MEAFC-Miskolc - Vasas Akadémia
12:30   Budafok - Budapesti Honvéd SE
 
Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa elődöntők
 
15:00   Falco/Szedeák - DEAC/Alba
18:00   Körmend/Szolnok - Nyíregyháza/Kecskemét
 
2022. április 2., szombat
 
Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa
 
10:30   Bronzmérkőzés
13:00   Döntő
 
Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa
 
17:00   Bronzmérkőzés
19:30   Döntő

Szurkolói információk, jegyek és további tudnivalók ide kattintva, egy helyen összegyűjtve

Szerző: Komáromy András, 22-03-29 15:01