Szolnoki győzelem a szomszédvári rangadón

Két jó formában lévő, dobogós csapat csapott össze vasárnap Szolnokon. A szomszédvári rangadón a házigazdák örülhettek végül győzelemnek.

Badzim és Subotic dobta az első pontokat, majd Milutinovic is megszerezte a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét első egységeit, 4-2. Pollard hármassal, utána Jaramaz egy kettessel mutatkozott be a Tisza-parton, és megszerezte a vezetést a hírös városi alakulat, 6-7. Pallai és Cummings is kintről volt eredményes, pár perc leforgása alatt újra a hazaiaknál volt az előnyt, 14-8. A negyed végén Wittmann passzából Körmendi tudott faragni a hátrányból, 16-12.

A folytatásban Pollard révén sikerült egy egységre zárkózni, 19-18. Jó védekezés után Dramicanin első pontjai már a KTE vezetését jelentették, 19-20. Több hiba csúszott be aztán a játékba mindkét oldalon, jó pár percig nem találtak be a csapatok, végül Cakarun törte meg a csendet, amelyre Karahodzsics válaszolt, 21-22. Ezután Dramicanin süllyesztett el egy szép trojkát, 21-25-nél időt kért a Szolnok. Megrázták magukat, és Pongó után Rudner is betalált, 26-25-nél Forray Gábor rendelte magához fiait. A házigazdák viszont nem adták ki kezük közül a vezetést, Pongó hárompontosával még növelték is előnyüket, 33-27-tel ért véget a félidő.

Cakarun kettő plusz egyes akciójával startolt a harmadik etap, majd Badzim hármasával tíz pont fölé nőtt a differencia (39-27), így időt kellett kérnie a kecskemétieknek. Karahodzsics és Milutinovic hozta közelebb a KTE-t, 39-30. Két távolit is értékesített a Szolnok, Pollard és Wittmann kettesekkel válaszoltak, 48-38. Igyekezett még tovább zárkózni a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, ám a Szolnok ennek útját állta, 55-44.

7-2-es szolnoki rohanás után taktikai értekezletet tartottak a kecskemétiek, 62-46. Milutinovic trojkávak jelezte, hogy megértette a feladatot, ám Subotic is betalált kintről, 65-49. Állandósult a különbség, majd Subotic és Cummings is megvillant, 77-57-re növelve a szolnoki fórt. Időt kért Forray Gábor, hogy a maradék négy percre felrázza tanítványait, a hátrányból sikerült is némileg faragni, de a meccset a házigazdák nyerték 81-63-ra.


Forray Gábor vezetőedző értékelése: Gratulálok a Szolnoknak, teljesen megérdemelten nyertek ma este. Tudtuk, mire számíthattunk és azt gondolom, fel is készültünk rá. Az első félidőben az utolsó két, két és fél percet leszámítva jól is játszottunk, betartottuk, amit megbeszéltünk. Majd elkövettünk egy-két buta hibát, amiből a Szolnok könnyű pontokat dobott. Ez lett a szünetre a különbség. A második félidő elején is jól játszottunk, majd, el kell ismerni, hogy fizikálisan felőrölt minket a Szolnok. Ezt követően már rendre lekéstünk a dobóikról és a feljavuló dobóteljesítményükkel nagyobb különbséget szereztek. Azt kell mondjam, teljesen megérdemelten! Koncentrálnunk kell a következő feladatra, hiszen egy nagyon fontos mérkőzés áll előttünk hazai pályán pénteken. Tudnunk kell tanulni a ma esti hibáinkból. A közönségnek köszönjük a sportszerű szurkolást, őket is dicséret illeti. Sok sikert kívánunk a Szolnoknak a nemzetközi kupában! (forrás: mkosz.hu)


Szolnoki Olajbányász -Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 81-63 (16-12, 17-15, 22-17, 26-19)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 8. forduló
2021.10.31., vasárnap 19:45 @ Tiszaligeti sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Török Róbert, Goda László
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt

Szolnoki Olajbányász: Rogic 9/3, Kovács -, Badzim 11/6, Subotic 13/3, Taiwo 4. Cserék: Gilszki -, Zsiros 6/6, Cakarun 10, Rudner 5/3, Pongó 5/3, Cummings 15/9, Pallai 3/3.
Vezetőedző: Gasper Potocnik

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 24/3, Jaramaz 6, Milutinovic 12/3, Kucsera - ,Karahodzsics 11. Cserék: Wittmann 3, Dramicanin 5/3, Kiss D. -, Körmendi 2.
Vezetőedző: Forray Gábor

 

Szerző: Komáromy András, 21-10-31 21:32