Váradi Kornél a folyamatos fejlődésben hisz

Hétfőn és kedden vezényelt először edzéseket szövetségi edzőként Váradi Kornél annak a korosztályos válogatottnak, amely részt vesz majd a 2023-as hazai rendezésű világbajnokságon. A Székesfehérváron rendezett összetartáson három kecskeméti – Kőházi Bence, Tóth Patrik és Dobos Máté - is helyet kapott a 24 fős bő keretben.

Az elmúlt napok tanulságairól és a következő időszakra tervezett feladatokról Váradi Kornél adott tájékoztatást.

„Nagyon hasznos összetartáson vagyunk túl, örülök, hogy már most találkozhattam a kerettagok jó részével. Az alapokkal kezdtünk, hogy mindenki számára világos legyen minden részlet, és a következő összetartásokon már erre tudunk építkezni. Külön köszönet az MKOSZ-nek és a Rátgéber László által irányított Módszertani Központnak, valamint a játékosok egyesületeinek is, hogy segítették a munkát. Három nagyon tartalmas edzést tudtunk vezényelni a szakmai stábbal, a fiatalok alázattal és nagy koncentrációval végezték a feladatokat.  Hiszek a folyamatos fejlődésben és abban, hogy versenyképes csapatot tudunk kovácsolni a 2023-as hazai rendezésű világbajnokságra.  Emellett fontos feladatunk az is, hogy az utánpótlásból átvezessük a tehetségeinket a felnőtt kosárlabda világába. A mostani kerettagok közül öten bekapcsolódnak a Kecskeméten készülő felnőtt válogatott edzéseibe is, hogy Ivkovic Stojan szövetségi kapitány irányítása alatt megtapasztalják, milyen egy jól és eredményesen felépített rendszerben dolgozni.”


A két ünnep között a korosztályos válogatott nemzetközi tornán vesz részt, amelyen a szakmai stáb felmérheti a játékosok felkészültségét, a csapat erejét, és az ott szerzett tapasztalatokból tovább alakíthatja a munkafolyamatokat.


Váradi Kornél beszélt a kecskeméti kerettagokról is. A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét három fiatalt delegált a fehérvári edzőtáborba. Kőházi Bence, Tóth Patrik és Dobos Máté is maximális odaadással dolgozott, s mint a meghívott többi játékos, elkötelezettek a 2023-as vb és a válogatott kapcsán. 

Szerző: Komáromy András, 21-11-19 12:21