Wittmann 21 pontos teljesítménnyel és sikerrel ünnepelte az 500. NBI-es meccsét

Különleges összecsapás volt a szerdai Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Naturtex-SZTE Szedeák mérkőzés, hiszen a kecskemétiek csapatkapitánya, Wittmann Krisztián az 500. NB I-es mérkőzésén lépett pályára. A klublegenda kiváló teljesítménnyel és győzelemmel ünnepelhette ezt a jeles napot.


A kezdő feldobást Wittmann Krisztián szülei és gyermekei közösen végezték el, majd kezdetét vette az összecsapás. 


Az első támadások nem hoztak pontokat, végül Persons szerezte meg a meccs első kosarát, 0-2. Cook állhatott a büntetővonalra, és mindkettőt értékesítette, 0-4. A másik térfélen Dramicanin kettő plusz egyes akciójával kezdte meg a pontgyártást a KTE, 3-4. Klobucar remekül állt bele a hármasba, majd Bognár a gyűrű alól termelte be, 6-6.Karahodzsics volt megállíthatatlan, csak fault árán tudták megállítani, ám az extra büntetőt nem tudta elsüllyeszteni, 8-6. Polányi triplával fordított az Szedeák, őt pedig Persons követte, 8-11. Wittmann is feliratkozott, utána pedig Pollard és Dramicanin következett, 15-11. 19-13-nál a Tisza-partiak időt kértek, és elkezdték a zárkózást, ám Wittmann egy hármassal lehűtötte a kedélyeket, 22-16. Davis még közelebb hozta a feleket, 22-18-cal zárult az első tíz perc. 


Wittmann keze sült el újfent, egy szegedi kettes után Milutinovic lemásolta a sarokból,  28-20. A KTE csapatkapitánya tízre növelte a fórt, 30-20. Pollard egypontosára Keller távolról reagált, 31-23. Fazekas egyik büntetőjét dobta be, míg a túlsó palánknál Alston használta ki testi adottságait, 32-27-nél Forray Gábornak időt kellett kérnie. Felemásan sikerültek Karahodzsics büntetői, és Pollard is hasonlóan járt, 34-27. Felváltva estek a kosarak, a kecskemétiek őrizték vezetésüket, sőt még némileg növelni is tudták azt, 41-33. A felvonás utolsó perceiben Persons távoli dobásai hozták vissza a vendégeket, 46-40.


Dramicanin két trojkája adta meg az alaphangot a folytatásnak, és a másodiknál egyet még dobhatott is, 53-40. Alston maradt aztán bántóan egyedül, és zsákolta be, 53-42. Pollard kettő plusz egyes akcióval vétette észre magát, 56-42.  Persons vezényletével jött be tíz egység alá a Szedeák (58-49), ám Klobucar hármasa visszaállította a rendet, 61-49. A felvonás derekán ismét Persons volt az, kinek kosarával zárkózott az Szedeák, 63-55-nél Forray Gábor időt kért. Négyre csökkent a differencia, ám Pollard megrázta magát, és sikerült ismét meglépnie a KTE-nek, 69-59. 7-0-s rohanást produkált a Szeged, Klobucar kettese kellett már nagyon, csakúgy mint Pollardé, 73-66.


Wittmann vette vállára a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet, 78-68. A cséká nagyon elkapta a fonalat, 80-68-nál időt kért a vendégek edzője, Simándi Árpád. Ismét Wittmann süllyesztett el egy remek trojkát, míg a másik palánknál Persons volt aktív, 83-72. Távoli kísérletekkel igyekeztek a vendégek faragni hátrányukból, de pontatlanok voltak, Karahodzsics viszont épp ellenkezőleg, 85-72. Davis kinti dobása aztán csak bement, a KTE centere, Karahodzsics pedig a vonalon volt higgadt, 87-75. Két gyors szegedi kosár után, 87-80-nál Forray mesternek kellett magához rendelni tanítványait, ekkor még 47 másodperc volt a végéig. Az eredmény már nem változott, fontos sikert aratott a középház első körében a Kecskemét hazai pályán.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Óriásit küzdött a csapat, köszönöm nekik ezt a hozzáállást. Gratulálok a játékosaimnak, hogy felül tudtak emelkedni, kimozdultak a komfortzónából. Ólomlábakon jártunk, igyekeztünk regenerálni minél jobban az elmúlt napokban, így talán még kicsit frissebbek is voltunk, mint vártam. Dicséret illeti a Szegedet is, mert az utolsó percig küzdöttek. A mérkőzés kulcsa az volt, bizonyos szituációkban higgadtabbak voltunk, jobb döntéseket hoztunk. Végig kontrollálni tudtuk a meccset, megérdemelten nyertünk véleményem szerint. Próbáltunk új szerkezetet is, ezt ugye menet közben kell most megcsinálni. Még van mit ezen javítanunk. A legfontosabb ma a győzelem volt. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást, szombaton az OSE elleni, idegenbeli meccsen is bízom benne, hogy ott lesznek mellettünk.

 

Wittmann Krisztián értékelése: Egy nagyon nehéz mérkőzés volt, két kicsit fáradt csapat találkozott a kupahétvége után. Ez meglátszott a játékon. Az elején kiépített 10 pont körüli előnyt sikerült tartani, és mikor visszajött a Szeged, akkor jól tudtunk reagálni. Fontos győzelmet szereztünk.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Naturtex-SZTE-Szedeák 87-80 (22-18, 24-22, 27-26, 14-14)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 1. forduló
2022. április 6., szerda 18.00
Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Frányó Péter, Goda László
MKOSZ ellenőr: dr. Gincsai János Péter

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 21/3, Wittmann 21/15, Klobucar 11/6, Dramicanin 14/6, Fazekas 1. Cserék: Lukács -, Milutinovic 6/3, Kiss -, Karahodzsics 13.
Vezetőedző: Forray Gábor

Szedeák: Persons 23/9, Polányi 3/3, Cook 12/3, Bognár 3, Alston 16. Cserék: Davis 13/3, Keller 10/6, Szatmári -, Kerpel-Fronius -, Mayer -, Filipovic -.
Vezetőedző: Simándi Árpád

 

Szerző: Komáromy András, 22-04-06 20:35